Gjør et kupp på Norwegian Outlet.

July 10th, 2011

Nå krysser jeg fingre for en lengre periode med sol og sommer. Søsteren min kom innom  med to bikinier til meg  her om dagen etter et besøk på Norwegian Outlet i Vestby. Hun hadde gjort et kjempekupp slik jeg forstod det.
Jeg må innrømme at jeg ikke har vært der selv og er egenlig skuffet over meg selv. Nå har det eksistert i over et år, men det blir til at jeg tar turen andre veien,  til Sverige. Jeg vet venninnen min fra Mysen ofte pleier å dra ditt for å handle klær til seg selv,  barna og mannen.  Hun er kjempefornøyd med å handle der.  Så nå er det vel snart min tur siden også Ikea dukker opp i Vestby etter hvert.   Da er det vel egenlig bare å dra først som sist og venne seg til å ta kjøreturen vestover og ikke alltid  østover.  Det kan jo bli noen turer etter hvert. Det er vel et par mil fra Moss til Vestby og 4 fra Oslo. Så til alle dere andre som er like trege som meg og som ikke har fått ut fingeren – det skal være verdt turen har jeg hørt, særlig om du bor innen rimelig avstand fra Vestby.

Til uka tar jeg turen selv.  Jeg vil skrive om mine erfaringer her på bloggen om jeg blir like fornøyd som min søster og min venninne var med sin shopping.

Norwegian Outlet er en handlegate med rimelige merkevarer

Til dere som ikke har hørt om Norwegian Outlet, kan jeg fortelle at det er en handlegate med merkevarert til strekt reduserte priser –  alltid fra 30% til 70% prisavslag på ordinær pris.  De selger merker som DC, Bjørn Borg, Billabong, Noa Noa, Tommy Hilfiger, Arts & Crafts, Puma, mexx, Helly Hansen, PEHK, Stormberg, Bergans, Krups, Levi’s, Boss, heyer, Diesel, Abecita, Gant, Timberland, Salomo, Vans, InWear, Matinique, Part Two, Jackpot, Cottonfield og Soaked in Luxury, Amerikanske Quicksilver, D&G, Armani Jeans, Sand, Tiger, Gant, Eton, Brunelli, Lindeberg, Giovani, Josef Seibel, Merrell, Keds, K-swiss, Le Coq Sportif og Bronx m.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Hvordan spare i et bryllup?

July 6th, 2011

Billig like bra som dyrt?

Sommeren er høysesong for bryllup. For et par uker siden var jeg i et bryllup og i helgen var jeg i et utdrikkingslag.  Jeg fikk også høre her forleden dag at min svoger har fridd så derfor regner jeg med at det blir bryllup igjen om ikke altfor lenge.  Jeg er så heldig å ha vært  forlover en gang og det satte jeg utrolig stor pris på.  Det er en stor ære og en morsom oppgave å bli tildelt.  Nå venter jeg  på at en av mine barndoms venninner snart skal bli fridd til.  Dermed håper jeg  å få æren av å få bli forlover nok en gang.  Det er masse å tenke på til et bryllup.  Og det er ikke uvanlig å planlegge minst et år i forveien.

Ettersom jeg har vært i en del brylluper forundres jeg over hvor forskjellige de har vært.  Jeg kan ikke si at det ene er bedre enn det andre.  Jeg har vært i noen, der det ble brukt veldig mye penger og noen som har være mye rimligere.  Jeg vil hevde at det  ikke alltid er kostnadene med bryllupet som avgjør hvor bra det blir.   Det finne også  mange måter å spare på, selv til noe så viktig som et bryllup.

Da vi selv var nødt til å tenke på  økonomien,  fant vi flere måter der det kunne spares uten at det gikk utover kvaliteten på bryllupet.  Det krevde selvfølgelig at vi måtte bidra mer selv, så vi kunne  ikke ligge på latsiden. Dessuten er det en forutsetning at familie og venner er villige til å hjelpe til. Jeg bor også nær svenskegrensen så noen “Harry handleturer” ble det.

Mine sparetips til bryllup.

 • Klær: På Finn.no eller andre nettsteder kan man kjøpe brukte klær til bryllupet.  Jeg fant i hvertfall klær til min tilkommende mann,  min sønn og min egen drømmekjole på ulike nettsteder. Alle klærne var brukt en gang, men så helt nye ut. Dessuten fikk jeg solgt alle klærne til nesten samme pris som jeg kjøpte dem for.
 • Lokaler: Ofte kjenner man noen som bor i borettslag eller du bor kanskje i et selv.  Mange som bor i borettslag har muligheten til å leie fritidshus, et vels lokaler eller lignende til en rimelig pris.  Flere båtforeninger har også mulighet til å leie lokaler,  så hør med gjester familie eller venner som har båt hvilke muligheter de har for å hjelpe deg.
 • Levende musikk. Ofte er det stor forskjell på hva ulike musikere og band skal ha for å spille i et bryllup så her gjelder det å forhøre seg. Ofte er det noen som kjenner noen som kan hjelpe deg.  Legger du ut et  pent spørsmål til dine venner på facebook, vil du kanskje få flere tilbakemeldinger enn du håpet på.  Et gratis alternativ kan være å bruke stereoanlegg.  Noen ganger er det godt nok og man vet hvilken musikk man får.
 • Ringer: Jeg personlig synes det var greit å bruke forlovelsesringen da jeg  giftet meg.  Vi leverte den inn og fikk den pusset og gravert og den var god som ny.  Eventuelt kan man også sette inn en  diamant i ringen.  Kjenner du noen som skal ut å reise,  er det flere steder det er mye billigere å sette inn diamanter enn her i landet.  Jeg fikk min søster til å ta med min alliansering da hun skulle til Vietnam,  og  jeg fikk den tilbake med fire flotte diamanter i. 
 • Mat: Her laget jeg alt selv med hjelp av familie og forlover.  Bor man  nær svenskegrensen er det mye billig kjøtt å handle der. Uansett er det nesten alltid rimeligere å lage maten selv.
 • Alkohol: Dette er ofte en stor utgift, men her fins det noen smarte løsninger som er helt lovlige for dem som ikke bor for langt fra grensen.

Det er vel kjent at vin, likør og brennevin er mye rimeligere i Tyskland eller i  Danmark enn i Norge. Selvfølgelig koster det å ta turen dit,  men tar man turen i forbindelse med ferie, slår man to fluer i en smekk.  Er du så heldig og kjenner noen som har campingvogen eller  hytte nær grensen og selv er der av og til for å handle,  så spør pent om du kan sette igjen noe alkohol der.  Så kan du hente varene litt etter litt, når du er og handler kolonialvarer, klær og lignende.  Alternativt, fyll opp opp bilen en dag med familie eller venner og reis og hent varene.  Miljøvennlig er det ikke med unødvendig kjøring.  EU kvoten er kjempehøy så du kan ta med mye mer til Sverige enn til Norge.  Det kan faktisk lønne seg å kjøpe hytte nær grensen, da også hyttene er mye rimligere enn i Norge.  Danskene handler i Tyskland og tar med seg en tilhenger.  Svenskene handler i Sverige og tar med seg en palle.  Nordmennene handler i Sverige og tar med seg fire flasker vin og en sekspakning øl.  Det er som kjent forskjell på Kong Salomo og Jørgen hattemaker.

Dersom du ikke kjenner noen som har et sted du kan sette varene, men du uansett skal ta turen til Danmark eller Tyskland,  kan du høre med  gode venner eller familie om de har muligheten til å fylle opp bilen med personer over 18 år og møte deg på grensen den dagen du er på vei hjem.  Så tar dere  med hver sin kvote tilbake.  Med fem personer i hver bil blir det 40 flakser vin.  Det skal ikke så mange slike turer til før vin, likør og brennevin til bryllupet er sikret til en langt rimeligere pris enn du kan oppnå i Norge.

Selvfølgelig er det rimeligere og handle på systembolaget hvis du først er i Sverige og ikke har tenkt deg på en lengre ferietur.

Holdbarheten på vin som ikke kan lagres er ca 6 måneder.

 • Servitører: Heng opp en lapp på oppslagstavlen på skoler der det er en servitørlinje og tilby en ekstra jobb.   
 • Kaker: Dugnad på kaker er alltid greit.
 • Blomster: Min forlover var så snill og lage alle oppsatsene. Jeg var med en gang skeptisk, da jeg trodde dette var vanskelig siden hun ikke har egnet utdannelse.  Men jeg ble helt forbauset over resultatet.  Der finnes mengder av tips på nettet til de som ordner  blomsterdekoreringen selv.
 • Transport: Om man ønsker en flott bryllupsbil, må man nødvendigvis ikke ha en dyr limousin. En fin cabriolet, en veteranbil eller lignende som kan stilles til din disposisjon mellom kirken og bryllupsfesten er ofte helt ok? Til min søsters bryllup spurte jeg tilfeldig noen jeg så stod parkert på en uteplass i byen med en veteranbil om den kunne stilles til disposisjon.  De hadde ikke muligheten selv,  men visste om noe andre som hadde en bil som kunne brukes.   Slik er det ofte i veteranbilmiljøene at de kjenner andre med biler som er egnet til en en slik dag og transport. Eventuelt  kan man forhøre seg med noen som driver med hest. Er dere heldige,  kan det til og med hende at dere får en helt gratis transport med gammeldags hest og kjerre.
 • Bryllupsreise: Mange av de som gifter seg har vært samboere en stund og har det de trenger av utstyr til hjemmet.  Slik var det ihvertfall i mitt tilfelle. Derfor ønsket jeg og min mann oss  gavekort fra en reiseoperatør vi på forhånd hadde valgt ut. Vi valgte Viatravel da vi ikke ville  binde oss til et selskap, men kunne velge fritt mellom Startur, Ving osv.
 • Gjester: I flere av bryllupene jeg har vært i,  har man kun nærmeste famile og vennekrets til middag.  Så ber man flere gjester til kaffen etter selve bryllupsfesten.
 • Overnatting: Ikke alle har foreldre som har mulighet til å betale bryllupet.  Men ofte får man flere pengegaver enn man hadde ventet.  Til foreldre eller noen som står en veldig nær, kan man jo hinte om at man ønsker seg  gavekort på overnattig på et finere sted.
 • Bordkort og invitasjoner:  Det laget jeg selv.   Det er mye morsommere, finere og mer personlig. Billigere ble det også.  

Til slutt: Av erfaring vet jeg at mange vet hvor mye de nærmeste har tenkt å gi og det er jo lov å ønske seg penger av foreldre.  Da kan man selv betale overnatting, lokaler samt utgiftene til de som spiller i bryllupet etter at  man har fått pengegavene. Jeg ser i hvert fall ikke noe galt i og bruke noen av pengene man fikk i bryllupet til å betale noen av kostnadene med bryllupet. Og husk at mange bekker små kan bli til en stor å.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Årets brillemodell 2011 er i gang.

July 3rd, 2011

Dette blide tok jeg i finalen i Norges flotteste kvinne.

Jeg elsker konkurranser. Spørrekonkurranser er derimot ikke min sterkeste side. Dermed har jeg heller meldt meg på konkurranser der jeg tror jeg har en mulighet til å komme til finalen. Faktisk har jeg kommet til finalen i alle skjønnhetskonkurransene jeg har meldt meg på.
• Årets ansikt: 3 plass.
• Norges flotte utstråling og smil: 1 Plass
• Norges flotteste kvinne: 3 plass (ble kåret til 1 plass av Se og Hørs nettlesere).
• Miss brun og blid: Finaleplass med 10 i finalen
• Mrs Norway: Finaleplass med kun 4 i finalen. Måtte trekke meg da jeg ble gravid

(I Miss Norway, ble jeg disket i semifinalen, da de fant ut at jeg hadde barn, noe som ikke er lov i den konkurransen)

Hvorfor melde seg på slike konkurranser?

En del synes sikkert at slike konkurranser er overfladiske og at smaken er som baken. Men slik vil det være i mange konkurranser. I Idol feks, er det helt sikkert flere i Norge som er flinkere til å synge enn dem som har kommet til finalen.

Det har seg nå slik at om du ikke melder deg på, har du heller ikke muligheten til å vinne. Jeg vil nok tro at det alltid vil være uenighet om hvem som burde vinne. Mennesker er skapt forskjellig og har forskjellige meninger. I alle konkurranser jeg har vært med i, har det vært opptil flere dommere. I de fleste konkurranser har dessuten publikum også hatt mulighet til å kunne påvirke resultatet.

Jeg har fått oppleve masse med å delta i slike konkurranser og besøkt steder jeg aldri før hadde vært, deriblant USA og Geilo. Jeg har overnattet på to av Norges flotteste hoteller og spist på noen av Norges flotteste restauranter. Jeg har fått klær, sko og gavekort med mer. Flotte bilder til modell mappen min og ikke minst har jeg møtt mange hyggelige mennesker. I ettertid fikk jeg flere modelloppdrag, som førte til at jeg startet mitt eget enkeltmannsforetak. Jeg begynte også å jobbe som modell frilans, da jeg opparbeidet meg mine egne kontakter.

Går du med en modelldrøm eller har du bare lyst til å oppleve noe nytt, ikke nøl med å melde deg på. Går du inn på
Motenorge.no, ser du lenker til flere sjønnhetskunkurranser oppi verste hjørne på menylinjen, deriblant årets brillemodell 2011 som ligger på undermenyen. Lykke til.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Tøffe gutter i bryllup.

June 27th, 2011

Rimeligt eller dyrt – Greit å skille seg ut uten kleskode.


Jeg merker at jeg er i den alderen man ofte går i bryllup. De siste årene har jeg deltatt i flere bryllup. Jeg elsker bryllup, og synes det er kjempe spennende å se hvilken brudekjole bruden har valgt. Ikke minst liker jeg å observere klærne til gjestene. Det er ofte mye forskjellig alt fra A til Å. Slik var det også i det siste bryllupet, fra de flotteste gala kjolene til de litt mer enkle kjolene.

Ikke minst la jeg merke til guttene denne gangen. Her var det virkelig noen kreative sjeler. Ofte er det bare slipset og skoene som skiller gutta i klesveien i et bryllup. Slik skal det også være, hvis man har fått en spesiell kode å følge. I dette  bryllupet var det ingen kleskode. Da blir det selvfølgelig et mer fargerikt bryllup og en mer variert stil.

Det er ikke alltid like enkelt å være kreativ når man er gutt. Ofte ser jeg at mange kjører den samme gamle stilen, men flere og flere, særlig gutter i 20-30 årene, merker jeg tør skille seg ut.

Det er ikke alltid så mye som skal til. En tøff skjorte litt utenom det vanlige, kan gjøre mye. De to guttene det er bilde av her, viser at de har turt å gå litt lengre. På bildene kan man se en rimelig dress fra dressmann og en dyr dress fra Moods of Norway. De har på hver sin måte klart å lage sin egen stil.

Ellers var det mange andre flotte gutter i bryllupet. En hadde fått skreddersydd dress i Thailand. Denne satt uttrolig pent på. Så husk, skal dere til Asia gutter, få gjerne med dere to skreddersydde dresser hjem, en klassisk og en som skiller seg litt ut.

Det var også en i en pen klassisk dress fra SAND, men her var det en som hadde gjort en bommert.  Han hadde glemt å klippe av SAND merke på jakkeermet. Greit at man vil vise at man har kjøpt en dyr dress, men gutter merket skal bort.

Her er noen viktige regler angående kleskode i bryllup:

• En bør respektere brudeparets ønsker så sant det er mulig.
• Den gylne regelen, er at en uansett aldri skal være finere, eller bære flottere dress, enn verken bruden eller brudgommen.
• Når det står Galla på innbydelsen, skal herrene bære kjole og hvitt eller uniform. Kvinnene skal matche dem med lang aftenkjole.
• Om dresskoden er Smoking/Black Tie i innbydelsen, skal herrene ha mørk dress. Dette åpner for mindre formelle klær, og her kan kvinnen velge mellom både lang og kort aftenkjole.
• Står det Dresskode Mørk dress i innbydelsen, åpner det for mindre formelle klær, og her kan kvinnen velge mellom både lang og kort aftenkjole, eller pene lange bukser med en vakker bluse.
• Enkelte ganger dropper brudeparet å oppgi kleskode i invitasjonen. Da er det viktig at damene ikke har på hvitt ettersom denne fargen er forbeholdt bruden. De skal heller ikke bære diadem, med mindre det er opplyst i innbydelsen at det er akseptert.
• For mennene gjelder regelen om at dersom brudgommen ikke bærer kjole og hvitt, så må heller ikke gjestene gjøre det. Det samme gjelder smoking. Smoking skal generelt ikke bæres før klokken 17.00, men det er opp til brudeparet og en selv om en skal følge regelen. I kirken anses det for god etikette at skuldrene til kvinnene er tildekket under vielsen, og at dype utringninger skjules.
• Dersom tiden tillater det, kan gjestene dra hjem og skifte mellom vielse og middag. Det gjelder spesielt om en er opptatt av normene rundt klokkeslettet en kan bære smoking, eller at man vil skifte fra eksempelvis bunad til aftenkjole
• Tidligere ble det regnet som feil å bruke fargen sort i bryllup, mens det i dag ofte er akseptabelt, hør med brudeparet.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Rynker nei takk.

June 23rd, 2011

Nei takk til rynker

Rynker kan utsettes lengst mulig med enkle grep

Nei jeg liker dem ikke og er så heldig at jeg ikke har så mange enda. Ikke det at jeg så veldig gammel, men jeg ser at enkelte på min egen alder har begynt å få tendenser til rynker under øynene, i pannen og mellom øyenbrynene. Selvfølgelig ser jeg forandringer på meg selv også, særlig hvis jeg har stresset og sovet lite.

I helgen var jeg en tur ute på byen for å møte en veldig god venninne. Jeg ble gangske forundret da hun spurte om jeg hadde brukt butox. Dette kunne jeg sverge på ikke var tilfelle. Ikke det at jeg har noe imot det. Jeg sier heller ikke, at jeg aldri kommer til å bruke det.

Da jeg var rundt 20, var jeg sikker i min sak. Jeg skulle bruke butox når tiden var moden for det. Etter hvert som tiden har gått, og jeg er blitt eldre,  er jeg ikke av samme oppfating lenger. Jeg er nok blitt tryggere på meg selv, og jeg har fått mer selvtillit. Fokuset på meg selv og utsende er heller ikke så stort lengre. Ikke det at jeg ikke liker å pynte meg, å ta vare på meg selv, men med 3 barn, hund,  hus og full jobb strekker ikke tiden til. Dermed blir det noen enkle grep som ikke krever så mye, men som jeg mener har god virking.

• Noe av det viktigste man kan gjøre er å holde seg unna røyken.
• Jeg bruker solbriller, med en gang det er litt sol ute. Ikke bare fordi jeg synes det er tøft, men hovedgrunnen er at jeg myser veldig mye. For det første, får jeg vondt i hodet av å myse. Ikke minst ser jeg at “sinna rynken” mellom øynene kommer. Den har ikke fått festet seg permanent og det skal den heller ikke få lov til foreløpig.
• Selvfølgelig smører jeg huden mye. Kremer med kollagen er noe jeg holder meg langt unna. Jeg føler at huden blir oppblåst som en ballong. En ballong ser ikke akuratt bra ut når luften går ut. Så enten er det økologiske kremer eller A- krem som blir brukt (fås kjøpt rimeligere i Sverige.)
• Noe jeg angrer på, er bruk av solarium og ofte soling uten bruk av solkrem. Dette hører man til stadighet er skadelig for huden.  Det var først da jeg kom til finalen i Miss brun og blid jeg fant ut for alvor hvor skadelig solarium er. Selvfølgelig kan man ikke komme blek til en slik finale og det ble en del solarium. Etter noen ganger kunne jeg virkelig se at huden rundt øynene var blitt slappere. (Det kan selvfølgelig ha vært tilfeldig, men det har ikke jeg noen tro på.)
• Såpe i ansiktet bruker jeg kun når det virkelig er nødvendig.
• Jeg er også veldig flink til å prioritere søvn. Er jeg trøtt legger jeg meg likt med barna. Da klarer jeg hverdagen lettere og blir ikke så fort stresset og sint, noe som jeg igjen tror er positivt.

Mine grunntips for å oppnå en frisk og ung hud

• Drikke minst 2 liter vann til dagen. Drikk vann etter klokken og ikke etter tørsten.
• Et sundt kosthold, med masse fiber og lite sukker er bra for huden.
• Rensing av hud og bruk av ansiktmasker er særlig viktig for dem med fet hud. Er huden ren, vil den puste lettere og talgproduksjonen kommer i bedre balanse.

Et personlig tips jeg fikk av Lillian Müller da jeg traff henne på Geilo i finalen i Norges flotteste kvinne var. Null alkohol og vegetarkost. For dem som klarer det.

Dette er bra for huden din. Plei den riktig.

1. Husk at solkrem er ferskvare som går ut på dato.
2. Husk og velg produkter uten alkohol. Alkohol tørker ut huden, pluss at det stimulerer til økt fettproduksjon.
3. Enkelte medisiner og antibiotika kan gjøre huden mer følsom for sol. Vær derfor ekstra forsiktig med å sole deg når du bruker slike medisiner.
4. Husk og smøre halsen og brystet. Det glemmer man ofte.
5. Har du anke hud, bør du bruke produkter som innholder salisylsyre og bakteriedrepende stoffer.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Myte eller fakta om hvetekimolje?

June 20th, 2011

Mormor er 75 år og har ikke et grått hårstrå.

Hver gang jeg tar turen innom min mormor forundres jeg over at hun ikke har et grått hårstrå. Jeg kan love at håret ikke er farget. Mormor er 75 år uten grått hårJeg selv er av den oppfating, at det hovedsakelig er genene som spiller en rolle og at enkelte naturprodukter kan hjelpe til med å utsette aldringsprosessen. 

Mormors “hemmelige” kjerringråd. En spiseskje hvetekimolje hver dag.

Den inneholder høy konsentrasjon av omega-3 og omega-6 fettsyrer. Hvetekimolje er også en velkjent antioksidant p.g.a. sitt høye innhold av vitamin E, i tillegg til policosanol og octacosanol.

Etter at mormor hadde skrytt av denne oljen, og hevder at den både bidrar til å utsette gråning av hår og rynker, samt stimulerer sex lysten, ble jeg nyskjerrig og “googlet” litt om hvetekimolje.

Hvetekimolje – en oppsummering av det jeg fant på nettet

• Reduksjon av rynker og aldring av huden.
• Bedring av tørr hodebunn, redusert flass, kløe og håravfall. (Smør hodebunnen inn med, hvetekimolje og la denne sitte i et par timer før håret vaskes. Alternativt kan oljen masseres inn i hodebunnen om kvelden og vaskes ut neste morgen).
• Et mer fyldig og glansfullt hår.
• Hjelper til å bygge opp cellemembraen.
• Beskyttelse mot uv stråling og stabiliserer forekomsten av røde boldlegemeer
• Arr og skader kan nesten bli jevnet ut. Ikke noe ubehag eller smerter ved bevegelse av arr lenger (etter 1 års smøring.)
• Bedring av brannskader og soleksem.
• Bedring av sprekker i huden.
• Sprukne og sprø negler blir elastiske og vakre og får en naturlig glans.
• Forhindrer betennelser i neglebånd som kan forekomme etter klipping av neglehud.
• Forhindrer soppdannelse i negler.
• Forhindre strekkmerker eller hjelper til med bedring av strekkmerker etter graviditet.
• Lettere å bli gravid
• Tørr hud blir betraktelig bedre.
• Hvetekimolje kan også gis til hunder for at de skal få en blankere og flottere pels. (Enkelte mener at til hunder, bør produktet brukes med opphold).
• Hvetekimolje er ganske kraftig, så det er viktig å følge doseringen nøye.

Min konklusjon om hvetekimolje etter 3 måneders bruk.

Nå har jeg ikke strekkmerker, tørr hud eller grått hår enda. Jeg er heller ikke plaget av sprø negler eller sopp. Rynker har jeg lite av foreløpig. Jeg er ferdig med å få barn. Noen plagsomme arr har jeg heller ikke. Håravfall eller livløst hår sliter jeg ikke med, så jeg er vel kanskje ikke den rette testpersonen. Jeg mener derimot at:

Utsettelse av aldringsprosessen er bedre enn reparering.

Så etter å ha vent meg til en litt vond lukt, fet og rar olje, så tenker jeg. Det skader ikke å forsette og bruke produktet.

Om strekkmerkene kommer eller ikke, så tenker jeg at det er bra for dem som er gravide å smøre magen uansett. Har du vanskelig for å bli gravid, kan det ikke skade å forsøke med en spiseskje hvetekimolje daglig. Øker sexlysten, øker jo også sannsynligheten for å bli gravid. Rynkene kommer nok uansett, men kan man holde dem i sjakk lengst mulig, har ikke jeg noe imot det.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Økologiske produkter er perfekte for meg.

June 18th, 2011

I dag har jeg tenkt meg en tur til Ski Storsenter. Hovedgrunnen til at jeg tar turen dit, er fordi jeg er opptatt av at min datter og jeg skal ha et hår som ser sundt og friskt ut ved bruk av økologiske produkter. Min datter er i dag 7 år og har aldri brukt butikksjampo eller balsam.

Jeg hørte ofte før at det å bruke butikksjampo ikke er så bra for håret, men jeg brydde meg ikke så mye om det rådet. Først da jeg skulle spare til virkelig langt hår,  oppstod problemet. Jeg fikk ikke den lengden jeg ønsket uten at håret fliset seg og knakk. Først begynte jeg å bruke sjampo fra frisørsalonger.  Men da jeg er blitt mer miljøbevist,  og opptatt av råvarene produktet er laget av, er jeg blitt flinkere til å handle på steder der de bryr seg om ting jeg mener er viktige.

Grønne produkter kan også lukte godt

Derfor går turen i dag til Ski Storsenter og til butikken i L’Occitane.
Deres filosofi er kort fortalt, å ta vare på gamle tradisjoner og gi nytt liv til tradisjonelle oppskrifter.  Fokus er på miljø, mennesker, forhandlere og ansatte. Produktene er økologiske og de har valgt å benytte blindeskrift på forpakningene.  Jeg er i hvert fall kjempefornøyd med deres produkter som i tillegg lukter fantastisk.

En god nummer to for meg, er Bodyshop. De er mot testing på dyr og satser på å kjøpe naturlige råvarer og håndlagde produkter av toppkvalitet til en rettferdig pris. De har strenge kontrollsystemer for å kontrollere at menneskerettighetene ikke brytes der varene produseres. De vil fremme bruken av fornybare ressurser og råvarer som ikke står på noen verneliste eller er truet av utryddelse. De bidrar til vern av skogen ved å bruke treprodukter som er godkjent av Forest stewardship Council. Alle produktene deres er også egnet for vegetarianere.

Miljøbevisste tar barna med på økologisk shopping

Det siste firmaet jeg vil skrive litt om er Yves Rocher.  Jeg har bestillt produkter derfra  i 17 år. Produktene kan bestilles per postordre. Jeg har aldri hatt noen som helst problemer med dem. Man har alltid 3 måneders utsettelse og kjøper du for minst 190 kroner, betaler de portoen.

Jeg kjøper mest av kremene deres. All kollagen er byttet ut med vegetabilske polysider fra akasie. De prioriterer økologiske ingredienser og naturlige ekstraksjonsmetoder. Alle produktene er miljøvennlige og deres refiller reduserer miljøbelastningen. I tillegg gjenplanter de skog over hele verden og driver miljøprosjekter i stort og smått. Ingen av deres produkter er testet på dyr. Så i dag tar jeg barna med i bilen, som burde gått på solenergi ladede batterier, for økologisk shopping på Ski Storsenter.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Min erfaring som modell – del 2

June 15th, 2011

Har du lyst å arbeide som modell? Noen tips.

De fleste som jobber som modell, melder seg inn i et modellbyrå. Det er mange å velge mellom og det kan være greit å finne ut, hvilket byrå som kan passe for deg.

De fleste modellbyråer godtar kun at du er registret i et byrå. Enkelte kan godta at du også står i et lokalt modellbyrå.  Ofte skriver man en kontrakt, og da er du bundet til det byrået en stund. Mitt tips her, er at du tenker deg godt om før du skriver under på en kontrakt. Finn ut hvilket modellbyrå du tror, vil gi deg flest oppdrag. Satser du på reklamefilm, satser du på fashion?  Eller har du en drøm om å reise til utlandet?

Noe som også er greit å vite, er at modellbyråene tar en viss prosent av det du tjener. Her er det også forskjell fra byrå til byrå på hvor mye de tar.

Er det motemodell du satser på, krever det at du får deg noen flotte bilder. Dette fungerer som en CV. De første bildene til min bok, fikk jeg av at modellbyrået spurte om jeg ville ta en gratis jobb. Det var elever som skulle opp til eksamen i makeup faget, og de trengte modeller som de kunne sminke. Det er ikke alltid like morsomt å arbeide gratis, men alternativet kunne vært at jeg måtte gått til en fotograf og betalt selv. Og gratis er det egentlig ikke, da det koster penger å lage sin egen fotoperm.

Enkelte fotografer trenger selv en portofølje til å vise fram bilder. Det er flere av dem som tar bilder gratis, mot at du også stiller opp gratis. Nettsiden fo-mo.net er et slik sted der du kan få kontakt med fotografer. Det er også flere grupper på facebook,  for eksempel gruppene:

 • Modeller & Fotografer finner hverandre
 • Modeller & Fotografer
 • Markedsplass for fotografer og modeller

De useriøse aktørene i fotograf og modellbransjen

En annen facebook side som er verdt å merke seg er “Vi som SKAL ha bort de useriøse aktørene i fotograf og modellbransjen”.

Blir det til at du skal møte en fotograf for å ta bilder, kan det være greit å ha med en voksen evt. være to. Man vet aldri hvilke folk man kan komme bort i. Videre, når du har fått din egen fotoperm, har du større mulighet til å få oppdrag, men noen 100 % garanti for at du får modelloppdrag, vil du aldri få. Dette kan føles surt, dersom man har brukt tid og penger på å lage fotopermen. For en del av oppdragene må du gå på en casting først. Det krever ofte tid og penger. Noen må reise et stykke, ta seg fri fra jobb, få barnepass osv. Av og til kan det være mange som kommer til en casting og bare noen få som får være med på oppdraget.

Så var det catwalken. Jeg liker ikke å si det, men skal du gå for designere, kreves det ofte at du er max st 36. Går du for butikker derimot, eller gjelder det brudevisninger, godtar de ofte at du er litt større. Skal du til utlandet,  er de enda strengere. Jeg skulle ønske det ikke var slik, men dessverre er det noe man må lære seg å akseptere.

På enklete fashion show kreves det ikke så mye av deg. Andre ganger derimot må du øve og øve. Da jeg reiste til Kiel og gikk show på Color Line sin ferge Fantasy, var det mange timers øving i forveien. Showet ble kjempekult og ikke bare en vanlig motevisnig. Uansett må du regne med minimum et kurs, før du får gå din første visning.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

 

Min erfaring som modell – del 1

June 14th, 2011

Modellyrket er ikke så glamorøst.

I dag tenkte jeg å skrive litt om min er faring som modell. Nå er det sikker mange der ute som har enda mer erfaring enn det jeg har og kanskje også enn annen oppfatning av det å jobbe som modell. Uansett har jeg lyst å dele den kunnskapen jeg har fått gjennom 13 år med dere som leser dette innlegget. Siden jeg har så mye på hjertet, deler jeg emnet i flere deler og skriver litt om gangen.  Så her kommer første del.

Nå skal det sies at jeg aldri har vært noen super modell.  Jeg har heller ikke jobbet som modell på heltid. Jeg har alltid hatt et annet arbeide som hovedyrke, så modelljobben har vært en deltidsjobb.   Jeg har heller aldri jobbet i utlandet foruten de gangene jeg har vært med et norsk team til utlandet.  Det å jobbe som modell i utlandet, var min store drøm da jeg var yngre. Omsider fikk jeg et tilbud, men jeg måtte takke nei.

Det var i august for 7 år siden at jeg ble ringt opp av et modellbyrå og fikk spørsmål om jeg ville reise til Milano.  Et modellbyrå I Milano kunne love meg oppdrag – i første om gang i hele høstsesongen. Dette var min mulighet tenkte jeg, men den gang ei. Senere på dagen tok jeg en graviditets test og den var positiv. I dag er jeg glad for at det ikke ble noe av det oppdraget. Etter flere kurs og samtaler med jenter som har jobbet i utlandet, har jeg forstått at det er veldig tøft.

Så hva kan man forvente å tjene som modell i Norge?

For det første tjener de fleste like godt på en vanlig jobb i Norge, som en modell jobb i utlanet. Selvfølgelig, for en som kommer fra et land, med lavt lønningsnivå, høy arbeidsledig og dårlige levekår er dette en stor mulighet. Derfor står de også veldig på, for å få oppdrag. Jeg har hørt at de ikke alltid er like snille mot “norske bortskjemte” jenter. Det å nå toppen og virkelig å tjene de store pengene, kan de fleste bare drømme om. Det er vel nesten som å vinne i lotto.  Du skal være på rett sted til rett tid.  Man bør også ha opparbeidet  en flott modellperm, med mange gode bilder.  Du skal også  ha riktig  størrelse og utseende.  Norske fotballspillere er vel i en lignende situasjon.   Få av dem når toppen i utlandet og tjener godt på det?

Så tilbake til det å jobbe som modell i Norge hvor jeg har erfaring. Jeg har  ikke hørt om noen som får mange nok oppdrag til å ha modellyrke som heldagsjobb.  En del bruker det som en ekstra jobb i studietiden.  De som ikke studerer har også gjerne en annen jobb ved siden av.  Jeg vet også om flere jenter som har betalt mye for å opparbeide seg en modellperm med bilder.  Noen har heller aldri fått noe særlig med oppdrag.   Her har i hvert fall jeg vært heldig.  Jeg har ikke måttet  betale noe for bildene til modellpermene mine, men har av og til vært nødt til å jobbe gratis.

Se opp for useriøse personer og firmaer som ikke betaler

Rik blir du ikke det kan jeg love deg. Det best betalte oppdraget jeg har hatt, var det Diplom is som betalte. Jeg spilte den gangen, i en reklamesnutt for Dream is og fikk 8000 kroner for selve oppdraget,  5000 kroner for å bleke deler av håret og 4000 kroner for hvert år den ble spilt. Det tok en dag å spille den inn, men jeg måtte sette av en hel helg da filminnspillingen skulle foregå i Bergen.  Alle utgifter ble også dekket av firmaet.

Ellers har betalingen for reklameoppdrag for aviser, boards, magasiner og lignende ligget på fra 3000 til 5000 kroner per oppdrag. Motevisninger derimot, har jeg ikke fått mer enn rundt 1500 kroner gangen for.  Jeg har kun en gang opplevd å få klær. De oppdragene man kan forvente å få mest for er absolutt motevisninger dersom du klarer å gå riktig. Men det florerer heller ikke med disse jobbtilbudene. Jeg har også opplevd flere useriøse folk og firmaer som ikke betaler.  Pass deg for dem. 

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.noSMINKE MAKEUP Del 2.

June 13th, 2011

Lipglosser og leppestift

Denne gangen skal jeg skrive litt om lipglosser og leppestift. Jeg elsker det og klarer meg nesten ikke uten lipglosser.  Jeg kjøper  “nesten”  alt jeg kommer over – fra de billigste til de dyre merkene.  Før brukte jeg Lip Fusion en del.  Dette er en av de dyreste lipglossene,  som koster ca  500 kroner.

Etter at jeg leste at den kunne være kreftfremkallende, sluttet jeg å bruke den.  Jeg mener å ha lest at de har endret på innholdet nå.  Uansett skal man ha store lepper, er den en av dem som gir best resultat.  En annen som jeg også kan anbefale, er Sexy Motherpucker. Den bruker jeg ofte når jeg skal på byen.  Du kjenner at den virker, da det prikker til de grader i leppene.  Denne lipglossen fås kjøpt på apoteket, men anbefales ikke til allergikere. Min søster reagerer ofte på makeup produkter, så jeg regnet med at den var trygg siden den var kjøpt på apoteket. Da det dagen etterpå,  tikket inn et bilde av min søster på telefonen med lepper som selv Angelina Jolie kunne ” misunne” henne, klarte jeg ikke å holde  latteren tilbake.  Jeg lo så jeg grein, men stakkars henne som skulle i et stort familie selskap til typen sin.  Her er noen av de lipglossene jeg bruker:

 • Lancome har de Lipglossene jeg synes lukter / smaker best. Det er også en flott glans i dem.
 • Christian Dior sine synes jeg sitter ganske godt og glinser bra.
 • Ellers er de vanlige til L’Oreal,  Maybelline, Max Factor, helt greie. Prisen er i hvert fall noe lavere og de er gode alternativer til de dyre.

Hva farge angår, så er jeg er glad i lyse lipglosser.   Jeg synes også knall farger kan være flott.  Det som er viktig og huske på da,  er at øyensminken bør være diskrét.

Til slutt noen nyttige tips om leppestifter

Har gule tenner: Da bør du se opp for røde lipglosser / leppestift med mye gult i seg.

Velg riktig farge: Ta utgangspunkt i din egen hud-tone.  Om du har kalde undertoner i huden, skal du velge en kald farge dvs. en farge med en anelse blått i seg.  Har du varme toner i huden, bør du velge en farge med en anelse oransje eller brunt i seg.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.noViktoria’s secret

June 6th, 2011

Søsteren min bare elsker Viktoria’s secret. Hun shopper støtt og stadig på nett. Hun har X-antall bikinier og div fra Viktoria’s secret. Hun klarte lett å overbevise meg om at de har utrolig mye flotte klær der.

Da jeg var plukket ut til finalen i konkurransen Miss brun og blid i fjor, fikk jeg velge en bikini jeg kunne få av henne. Den jeg valgte var vel ikke den jeg synes var penest, men den satt penest på meg. Det mener jeg er like viktig.

I går kunne jeg endelig ta frem bikinien og legge meg ut på verandaen. Du kan tro det var godt.

Jeg er så heldig og ha en mann som er snekker. I fjor bygde han en terrasse på 82 kvadratmeter. Og i går fikk vi endelig blåst opp et stort badebasseng til barna. Badebassenget ble fylt opp. Jeg fikk lagt meg ned og kost meg i sola. Sommerdagen ble unyttet maksimalt.
Selvfølgelig fikk jeg tatt fram bikinien jeg fikk av min søster. Bikinien satt perfekt i år også trodde jeg, helt til jeg hadde ligget en timestid. Da kom melken tilbake i brystene og det var bare å løpe opp og bytte.

Så når feriepengene kommer den 12, regner jeg med at det blir nettshopping på meg.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Bare digger de skoa.

June 5th, 2011

Da tanten min kom i helgen, var det første jeg la merke til de nye skoene. Kjempe flotte sko fra Tommy Hilfiger.

Jeg hadde mest lyst til å løpe ned i butikken å kjøpe dem. Dessverre for meg bor tanten min i Skien.

 Derfor må jeg nok smøre meg med tålmodighet.  Nå håper jeg at det er et par igjen til meg, når jeg skal besøke henne til helgen.

Hvis ikke håper jeg det er noen av dere, som leser dette som har fått tak i dem. Skoene koster ca 600 kroner på Arkaden.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Kanskje litt skuffet.

June 3rd, 2011

De fleste ganger jeg finner klær jeg liker, har jeg tatt meg en shopping dag. Da setter jeg av flere timer til bare å gå rundt å kose meg i klesbutikker. Etter jeg fikk barn, er det blitt vanskeligere å sette av en hel dag til meg selv. Mye av tiden går med til barna, og slik skal det selvfølgelig være.

Inspirasjonen om dagen, kommer gjerne fra moteblader, nettet eller venner. Her forleden dag, da jeg var på barselgruppen, hadde den ene moren en knall tøff bukse. Hun så kjempe stilig ut.

Jeg spurte pent, om hvor hun hadde kjøpt buksene. Vero moda var svaret. Et par dager etterpå dro jeg ned for å prøve buksene, men da jeg tok dem på, så det absolutt ikke like kult ut.

Nei jeg må vel bare innrømme det selv om jeg ikke vil. Kroppen er ikke helt den samme etter tre barn, og noen klær kler jeg rett og slett ikke. Hold inn kjøpt på Lindex blir nok i skapet mitt litt til..

Uansett jeg skal ikke klage, jeg har 3 flotte barn og de 5 ekstra kg jeg vil ha bort fra midjen, forsvinner nok etter hvert som jeg ammer. Det er lov å trene sier jeg til meg selv, men her trengs det mer selvdisiplin fra min side.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

SMINKE MAKEUP Del 1.

June 1st, 2011

Jeg elsker sminke, men begrenser meg til maskara, brunkrem og en lys lipgloss om hverdagene. Er det fest derimot, da kommer hele sminkeskrinet inn, eller krigsmalingen som min fin far kaller det. Jeg har mye, alt for mye, synes mannen min. Han mener det flyter over alt. Så nå har jeg gått til innkjøp av en verktøyskasse. Jeg skulle kanskje hatt tre til, men et sted må man begynne.

Det florerer av forskjellige merker. Jeg bruker både billige og dyre merker. Når det gjelder brunkrem sverger jeg til Max faktor sin Age Renew. Denne fikk best i test i 2006. Det var da jeg var på tur med Jan Thomas til Hollywood. For noen år tilbake fikk jeg det tipset. Siden den gang har jeg brukt Age Renew. Denne turen kommer jeg tilbake til i et senere  innlegg på bloggen min. Da vil jeg også ha med flere bilder.

Når det gjelder øyenskygge er Chanel en av mine favoritter. De har mange flotte farger og man kan miste skrinet i bakken uten at skyggene blir pulverisert. Dessuten kan man også ta litt vann på en pensel og bruke øyenskyggene slik at man får sterkere farge. Dette tipset bruker jeg ofte når jeg skal ha en strek helt inntil øyelokket. Jeg synes ofte svart som mange bruker blir litt for hardt.

Etter en motevisning på glasmagasinet, ble jeg sminket av en av dem som jobber på Esthétique. Da falt jeg helt for MAC produktene. Aldri før har jeg funnet et skrin med 6 farger der jeg liker alle fargene så godt. MAC produkter er ikke så lette og få tak i. Den største avdelingen til MAC ligger på glasmagasinet i Oslo.  Jeg vet også at de har en butikk med  MACprodukter  i Stavanger.

Tips: Bruk alltid en litt lysere foundation enn hudtonen din.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Skredderen

May 30th, 2011

Av og til faller man bare pladask for et plagg. Slik var det for meg da jeg så Tone Damli Aaberge sang Butterflies. Den kjolen hun brukte den gang var kjempe flott synes jeg, men det er ikke en kjole du kan regne med å få kjøpt.


Da søsteren min skulle til Vietnam, var hun snill og tok med et bilde av kjolen samt noterte ned målene mine og dro til skredderen. Hun fikk den sydd til 400 kr og ikke bare fikk jeg en i hvit men også en i lilla. Det er det man kaller å slå to fluer i en smekk.

Finner du drømmekjolen på nettet kan, det være lurt å ta bilde kopi så har du det til en gang du skal ut å reise.

Men det er ikke bare på nettet, du kan finne drømmekjolen. Kanskje finner du den i en butikk, men så er det ikke din størrelse, eller det er feil farge, eller rett og slett koster den for mye.

Da kan det være greit å prøve kjolen, ta et bilde på mobilen og ha det klart til du en eller annen gang skal ut på tur. Evt. kan du som meg få noen andre til å få den sydd. En god venninne, kollega eller familiemedlem kan muligens hjelpe deg. Ofte tar de turen til skredderen uansett.

Jeg gleder meg i hvert fall til jeg skal i bryllup til sommeren. Da blir det selvfølgelig den lilla kjolen jeg velger, siden hvite kjoler på gjestene ikke er populære i bryllup. Dermed gjenstår det bare å få trent litt, slik at målene mine blir de samme som før fødselen og kjolen igjen sitter perfekt.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Harry Handel.

May 30th, 2011

Aldri før har vel Nordmenn dratt oftere til Sverige for å handle, enn det de gjør i dag. Da jeg så at NorbySenteret skulle bygges ut enda mer, tenkte jeg at her kom det til og bli mange konkurser. I dag er jeg av en annen oppfating.

Min datter har laktoseintoleranse dvs.  at hun ikke tåler melkesukkeret i meieriprodukter.  Siden de i Sverige har et mye større utvalg av produkter til en rimeligere pris blir det til at jeg ofte tar turen til NorbySenteret.  Da jeg først har tatt kjøreturen over grensen, blir det til at man går rundt og  titter og ser litt i butikkene.  Selvfølgelig så kommer jeg ikke tomhendt hjem. Sist gang jeg var der,  følte jeg at jeg hadde gjort et flott kupp.

De fleste damer har vel ett eller annet de bare må ha, selv om man har alt for mye av den tingen. Jeg er selvfølgelig ikke noen unntak.  Lipgloser, jakker, og luer til barna,  er noe jeg har altfor mye av. Sko, vesker og kjoler kommer vel på en god andre plass.

Uansett det er ikke så ofte jeg investerer i dyre jakker, men denne gangen falt jeg helt pladask for en Bergans 1251 Filefjell Lady Jacket.   Denne koster 3800 kroner i Norge  og jeg har aldri sett den på tilbud her i landet. Det er egentlig svært sjelden jeg ser Bergans produkter til mer enn 20% rabatt i Norge. Det har vel hendt en sjelden gang, men da har det kun vært størrelse XS igjen.  På NorbySenteret hadde de 50 % av rød pris. (Rød Pris var ca 500 kr billigere enn normalpris.) Når du igjen betaler noe mindre pga kursen da føler du at du virkelig har gjort et kupp.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

BABY MOTE, ARVET ELLER NYTT PLUSS SMARTE VALG

May 27th, 2011

Siden jeg nå går hjemme med lillegutt på snart 4 mnd, blir det til at jeg er litt opptatt av babyer og klær.  Jeg tenkte derfor å skrive litt mer om dette temaet.

Selvfølgelig er det kjempemorsomt å handle klær til minsten og utvalget er ikke akkurat lite, men jeg prøver og begrense meg litt. Babyer vokser veldig fort og den største feilen jeg gjorde med eldste gutten, var at jeg handlet altfor mye klær i en størrelse. Da jeg fikk en dress i st. 74, tenkte jeg at denne vil jeg ikke kunne bruke på  lenge, men der tok jeg skammelig feil.  Jeg hadde handlet alt for mye klær i 54,  og fikk nesten ikke brukt klærne i det hele tatt.  De vokser virkelig fort de små.

Da jeg igjen ble gravid med nr 2 handlet jeg derfor veldig lite klær i nr 54 og det kunne jeg være glad for.  Klærne passet ikke i det hele tatt,  siden hun var nesten  5 kg da hun ble født.

Til lillegutt handlet jeg ikke noen klær i det hele tatt i st. 54 da de på ultralyd trodde han skulle bli like stor som nr 2.  Han ble stor, men ikke så stor som nr to,  så noen klær trengte jeg. Siden vi hadde hatt vannlekkasje i kjelleren, hadde jeg ikke noen klær igjen fra eldste gutten, men jeg hadde fått noen klær av min tante fra 80 tallet. Disse hadde jeg så vidt sett på, og tenkte straks  at slike klær kunne jeg ikke bruke, men etter en nærmere titt ble jeg overrasket.

Klærne var kjempegode og myke –  masse hele dresser som jeg er så glad i.  Dessuten, da jeg for noen dager siden var ute å skulle shoppe litt,  gikk jeg innom Polarn O Pyrert http://www.polarnopyret.se/ Det jeg la merke til, var at klærne minnet veldig om 70 – 80 talls klær og de var ganske kule. Dessuten var mange av klærne unisex,  dvs. at de går like godt til gutter som til jenter. Det kan være en fordel dersom man planlegger flere barn.

Noen av baby klærne var også ganske smarte da det er ekstra lange armer og bein som kan brettes ned / opp slik at man kan bruke dem 1- 2 mnd ekstra. En annen løsning dersom man for eksempel vil bruke “bodyen” lengre er og kjøpe “bodyforlenger”.  “Bodyforlengeren”  gjør at levetiden til hver enkelt “body” forlenges drastisk. Med den enkle lille forlengeren blir “bodyen” forlenget med flere cm, noe som også er veldig praktisk for de som bruker tøybleier. Disse bleiene tar jo gjerne litt mer plass enn papirbleier.  Se også:
VidunderBarn.no

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Babyer og moter.

May 26th, 2011

Babyer og moter. Da jeg siste gang var på barseltreff med minste gutten min som snart er 4 mnd, ble det snakk om babyer og moter. Jeg må si meg enig i det den ene moren sa. Hun mente det var alt for mye moteklær til babyer som virker mindre behagelige å ha på seg. Klær laget for eksempel av ola-stoff. Da jeg fikk den eldste sønnen min, var jeg nesten 21.  Den gangen husker jeg hvor gøy jeg syntes det var å shoppe babyklær.  Alt skulle være tøft og tipp topp – ikke mye arvet da nei, men vel 11 år senere og 2 barn til har tankegangen forandret seg. I dag er jeg mye mer opptatt av hvordan klærne sitter. Mange av babyklærne som er utstilt på små dukker ser kjempe tøffe og kule ut på dukken, men når minsten skal ha på seg klærne, kan ikke han stå slik som dukken. Skjorta, genseren eller jakken sklir gjerne opp.  Derfor elsker jeg i dag hele dresser med “boddy” er til. Da sitter klærne så mye bedre og det ser penere ut. Er det litt kaldt hender det at jeg bruker en “ullboddy” først og en tøff “boddy” som genser over.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Mote er gøy.

May 25th, 2011

Mote og kvinner er nesten uadskillelige og passer som hånd i hanske.  Stort sett har alle kvinner en tendens til å ha en medfødt sans for mote.  Men det er ikke bare kvinner som  synes mote er gøy.  Mange menn har også sans for moter.  Nå til dags fins det så mange kategorier av moter,  moter for:

 • baby
 • barn
 • ungdom
 • voksne
 • gamle
 • ja til og med for hunder
 • og kan vi tilføye for katter og andre husdyr?

Hva som er viktigst å følge moten eller å  finne sin egen stil har ikke jeg noen svar på.  Selv liker jeg en kombinasjon av litt gammelt og litt nytt, det viktigste for meg er at jeg finner klær jeg synes sitter pent.  Jeg prøver derfor med  riktige klær og stil å fremheve de positive sidene mine å dekke over  skavankene mine.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no