BABY MOTE, ARVET ELLER NYTT PLUSS SMARTE VALG

May 27th, 2011

Siden jeg nå går hjemme med lillegutt på snart 4 mnd, blir det til at jeg er litt opptatt av babyer og klær.  Jeg tenkte derfor å skrive litt mer om dette temaet.

Selvfølgelig er det kjempemorsomt å handle klær til minsten og utvalget er ikke akkurat lite, men jeg prøver og begrense meg litt. Babyer vokser veldig fort og den største feilen jeg gjorde med eldste gutten, var at jeg handlet altfor mye klær i en størrelse. Da jeg fikk en dress i st. 74, tenkte jeg at denne vil jeg ikke kunne bruke på  lenge, men der tok jeg skammelig feil.  Jeg hadde handlet alt for mye klær i 54,  og fikk nesten ikke brukt klærne i det hele tatt.  De vokser virkelig fort de små.

Da jeg igjen ble gravid med nr 2 handlet jeg derfor veldig lite klær i nr 54 og det kunne jeg være glad for.  Klærne passet ikke i det hele tatt,  siden hun var nesten  5 kg da hun ble født.

Til lillegutt handlet jeg ikke noen klær i det hele tatt i st. 54 da de på ultralyd trodde han skulle bli like stor som nr 2.  Han ble stor, men ikke så stor som nr to,  så noen klær trengte jeg. Siden vi hadde hatt vannlekkasje i kjelleren, hadde jeg ikke noen klær igjen fra eldste gutten, men jeg hadde fått noen klær av min tante fra 80 tallet. Disse hadde jeg så vidt sett på, og tenkte straks  at slike klær kunne jeg ikke bruke, men etter en nærmere titt ble jeg overrasket.

Klærne var kjempegode og myke –  masse hele dresser som jeg er så glad i.  Dessuten, da jeg for noen dager siden var ute å skulle shoppe litt,  gikk jeg innom Polarn O Pyrert http://www.polarnopyret.se/ Det jeg la merke til, var at klærne minnet veldig om 70 – 80 talls klær og de var ganske kule. Dessuten var mange av klærne unisex,  dvs. at de går like godt til gutter som til jenter. Det kan være en fordel dersom man planlegger flere barn.

Noen av baby klærne var også ganske smarte da det er ekstra lange armer og bein som kan brettes ned / opp slik at man kan bruke dem 1- 2 mnd ekstra. En annen løsning dersom man for eksempel vil bruke “bodyen” lengre er og kjøpe “bodyforlenger”.  “Bodyforlengeren”  gjør at levetiden til hver enkelt “body” forlenges drastisk. Med den enkle lille forlengeren blir “bodyen” forlenget med flere cm, noe som også er veldig praktisk for de som bruker tøybleier. Disse bleiene tar jo gjerne litt mer plass enn papirbleier.  Se også:
VidunderBarn.no

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.