Økologiske produkter er perfekte for meg.

June 18th, 2011

I dag har jeg tenkt meg en tur til Ski Storsenter. Hovedgrunnen til at jeg tar turen dit, er fordi jeg er opptatt av at min datter og jeg skal ha et hår som ser sundt og friskt ut ved bruk av økologiske produkter. Min datter er i dag 7 år og har aldri brukt butikksjampo eller balsam.

Jeg hørte ofte før at det å bruke butikksjampo ikke er så bra for håret, men jeg brydde meg ikke så mye om det rådet. Først da jeg skulle spare til virkelig langt hår,  oppstod problemet. Jeg fikk ikke den lengden jeg ønsket uten at håret fliset seg og knakk. Først begynte jeg å bruke sjampo fra frisørsalonger.  Men da jeg er blitt mer miljøbevist,  og opptatt av råvarene produktet er laget av, er jeg blitt flinkere til å handle på steder der de bryr seg om ting jeg mener er viktige.

Grønne produkter kan også lukte godt

Derfor går turen i dag til Ski Storsenter og til butikken i L’Occitane.
Deres filosofi er kort fortalt, å ta vare på gamle tradisjoner og gi nytt liv til tradisjonelle oppskrifter.  Fokus er på miljø, mennesker, forhandlere og ansatte. Produktene er økologiske og de har valgt å benytte blindeskrift på forpakningene.  Jeg er i hvert fall kjempefornøyd med deres produkter som i tillegg lukter fantastisk.

En god nummer to for meg, er Bodyshop. De er mot testing på dyr og satser på å kjøpe naturlige råvarer og håndlagde produkter av toppkvalitet til en rettferdig pris. De har strenge kontrollsystemer for å kontrollere at menneskerettighetene ikke brytes der varene produseres. De vil fremme bruken av fornybare ressurser og råvarer som ikke står på noen verneliste eller er truet av utryddelse. De bidrar til vern av skogen ved å bruke treprodukter som er godkjent av Forest stewardship Council. Alle produktene deres er også egnet for vegetarianere.

Miljøbevisste tar barna med på økologisk shopping

Det siste firmaet jeg vil skrive litt om er Yves Rocher.  Jeg har bestillt produkter derfra  i 17 år. Produktene kan bestilles per postordre. Jeg har aldri hatt noen som helst problemer med dem. Man har alltid 3 måneders utsettelse og kjøper du for minst 190 kroner, betaler de portoen.

Jeg kjøper mest av kremene deres. All kollagen er byttet ut med vegetabilske polysider fra akasie. De prioriterer økologiske ingredienser og naturlige ekstraksjonsmetoder. Alle produktene er miljøvennlige og deres refiller reduserer miljøbelastningen. I tillegg gjenplanter de skog over hele verden og driver miljøprosjekter i stort og smått. Ingen av deres produkter er testet på dyr. Så i dag tar jeg barna med i bilen, som burde gått på solenergi ladede batterier, for økologisk shopping på Ski Storsenter.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.