Myte eller fakta om hvetekimolje?

June 20th, 2011

Mormor er 75 år og har ikke et grått hårstrå.

Hver gang jeg tar turen innom min mormor forundres jeg over at hun ikke har et grått hårstrå. Jeg kan love at håret ikke er farget. Mormor er 75 år uten grått hårJeg selv er av den oppfating, at det hovedsakelig er genene som spiller en rolle og at enkelte naturprodukter kan hjelpe til med å utsette aldringsprosessen. 

Mormors “hemmelige” kjerringråd. En spiseskje hvetekimolje hver dag.

Den inneholder høy konsentrasjon av omega-3 og omega-6 fettsyrer. Hvetekimolje er også en velkjent antioksidant p.g.a. sitt høye innhold av vitamin E, i tillegg til policosanol og octacosanol.

Etter at mormor hadde skrytt av denne oljen, og hevder at den både bidrar til å utsette gråning av hår og rynker, samt stimulerer sex lysten, ble jeg nyskjerrig og “googlet” litt om hvetekimolje.

Hvetekimolje – en oppsummering av det jeg fant på nettet

• Reduksjon av rynker og aldring av huden.
• Bedring av tørr hodebunn, redusert flass, kløe og håravfall. (Smør hodebunnen inn med, hvetekimolje og la denne sitte i et par timer før håret vaskes. Alternativt kan oljen masseres inn i hodebunnen om kvelden og vaskes ut neste morgen).
• Et mer fyldig og glansfullt hår.
• Hjelper til å bygge opp cellemembraen.
• Beskyttelse mot uv stråling og stabiliserer forekomsten av røde boldlegemeer
• Arr og skader kan nesten bli jevnet ut. Ikke noe ubehag eller smerter ved bevegelse av arr lenger (etter 1 års smøring.)
• Bedring av brannskader og soleksem.
• Bedring av sprekker i huden.
• Sprukne og sprø negler blir elastiske og vakre og får en naturlig glans.
• Forhindrer betennelser i neglebånd som kan forekomme etter klipping av neglehud.
• Forhindrer soppdannelse i negler.
• Forhindre strekkmerker eller hjelper til med bedring av strekkmerker etter graviditet.
• Lettere å bli gravid
• Tørr hud blir betraktelig bedre.
• Hvetekimolje kan også gis til hunder for at de skal få en blankere og flottere pels. (Enkelte mener at til hunder, bør produktet brukes med opphold).
• Hvetekimolje er ganske kraftig, så det er viktig å følge doseringen nøye.

Min konklusjon om hvetekimolje etter 3 måneders bruk.

Nå har jeg ikke strekkmerker, tørr hud eller grått hår enda. Jeg er heller ikke plaget av sprø negler eller sopp. Rynker har jeg lite av foreløpig. Jeg er ferdig med å få barn. Noen plagsomme arr har jeg heller ikke. Håravfall eller livløst hår sliter jeg ikke med, så jeg er vel kanskje ikke den rette testpersonen. Jeg mener derimot at:

Utsettelse av aldringsprosessen er bedre enn reparering.

Så etter å ha vent meg til en litt vond lukt, fet og rar olje, så tenker jeg. Det skader ikke å forsette og bruke produktet.

Om strekkmerkene kommer eller ikke, så tenker jeg at det er bra for dem som er gravide å smøre magen uansett. Har du vanskelig for å bli gravid, kan det ikke skade å forsøke med en spiseskje hvetekimolje daglig. Øker sexlysten, øker jo også sannsynligheten for å bli gravid. Rynkene kommer nok uansett, men kan man holde dem i sjakk lengst mulig, har ikke jeg noe imot det.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.