Rynker nei takk.

June 23rd, 2011

Nei takk til rynker

Rynker kan utsettes lengst mulig med enkle grep

Nei jeg liker dem ikke og er så heldig at jeg ikke har så mange enda. Ikke det at jeg så veldig gammel, men jeg ser at enkelte på min egen alder har begynt å få tendenser til rynker under øynene, i pannen og mellom øyenbrynene. Selvfølgelig ser jeg forandringer på meg selv også, særlig hvis jeg har stresset og sovet lite.

I helgen var jeg en tur ute på byen for å møte en veldig god venninne. Jeg ble gangske forundret da hun spurte om jeg hadde brukt butox. Dette kunne jeg sverge på ikke var tilfelle. Ikke det at jeg har noe imot det. Jeg sier heller ikke, at jeg aldri kommer til å bruke det.

Da jeg var rundt 20, var jeg sikker i min sak. Jeg skulle bruke butox når tiden var moden for det. Etter hvert som tiden har gått, og jeg er blitt eldre,  er jeg ikke av samme oppfating lenger. Jeg er nok blitt tryggere på meg selv, og jeg har fått mer selvtillit. Fokuset på meg selv og utsende er heller ikke så stort lengre. Ikke det at jeg ikke liker å pynte meg, å ta vare på meg selv, men med 3 barn, hund,  hus og full jobb strekker ikke tiden til. Dermed blir det noen enkle grep som ikke krever så mye, men som jeg mener har god virking.

• Noe av det viktigste man kan gjøre er å holde seg unna røyken.
• Jeg bruker solbriller, med en gang det er litt sol ute. Ikke bare fordi jeg synes det er tøft, men hovedgrunnen er at jeg myser veldig mye. For det første, får jeg vondt i hodet av å myse. Ikke minst ser jeg at “sinna rynken” mellom øynene kommer. Den har ikke fått festet seg permanent og det skal den heller ikke få lov til foreløpig.
• Selvfølgelig smører jeg huden mye. Kremer med kollagen er noe jeg holder meg langt unna. Jeg føler at huden blir oppblåst som en ballong. En ballong ser ikke akuratt bra ut når luften går ut. Så enten er det økologiske kremer eller A- krem som blir brukt (fås kjøpt rimeligere i Sverige.)
• Noe jeg angrer på, er bruk av solarium og ofte soling uten bruk av solkrem. Dette hører man til stadighet er skadelig for huden.  Det var først da jeg kom til finalen i Miss brun og blid jeg fant ut for alvor hvor skadelig solarium er. Selvfølgelig kan man ikke komme blek til en slik finale og det ble en del solarium. Etter noen ganger kunne jeg virkelig se at huden rundt øynene var blitt slappere. (Det kan selvfølgelig ha vært tilfeldig, men det har ikke jeg noen tro på.)
• Såpe i ansiktet bruker jeg kun når det virkelig er nødvendig.
• Jeg er også veldig flink til å prioritere søvn. Er jeg trøtt legger jeg meg likt med barna. Da klarer jeg hverdagen lettere og blir ikke så fort stresset og sint, noe som jeg igjen tror er positivt.

Mine grunntips for å oppnå en frisk og ung hud

• Drikke minst 2 liter vann til dagen. Drikk vann etter klokken og ikke etter tørsten.
• Et sundt kosthold, med masse fiber og lite sukker er bra for huden.
• Rensing av hud og bruk av ansiktmasker er særlig viktig for dem med fet hud. Er huden ren, vil den puste lettere og talgproduksjonen kommer i bedre balanse.

Et personlig tips jeg fikk av Lillian Müller da jeg traff henne på Geilo i finalen i Norges flotteste kvinne var. Null alkohol og vegetarkost. For dem som klarer det.

Dette er bra for huden din. Plei den riktig.

1. Husk at solkrem er ferskvare som går ut på dato.
2. Husk og velg produkter uten alkohol. Alkohol tørker ut huden, pluss at det stimulerer til økt fettproduksjon.
3. Enkelte medisiner og antibiotika kan gjøre huden mer følsom for sol. Vær derfor ekstra forsiktig med å sole deg når du bruker slike medisiner.
4. Husk og smøre halsen og brystet. Det glemmer man ofte.
5. Har du anke hud, bør du bruke produkter som innholder salisylsyre og bakteriedrepende stoffer.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.