Tøffe gutter i bryllup.

June 27th, 2011

Rimeligt eller dyrt – Greit å skille seg ut uten kleskode.


Jeg merker at jeg er i den alderen man ofte går i bryllup. De siste årene har jeg deltatt i flere bryllup. Jeg elsker bryllup, og synes det er kjempe spennende å se hvilken brudekjole bruden har valgt. Ikke minst liker jeg å observere klærne til gjestene. Det er ofte mye forskjellig alt fra A til Å. Slik var det også i det siste bryllupet, fra de flotteste gala kjolene til de litt mer enkle kjolene.

Ikke minst la jeg merke til guttene denne gangen. Her var det virkelig noen kreative sjeler. Ofte er det bare slipset og skoene som skiller gutta i klesveien i et bryllup. Slik skal det også være, hvis man har fått en spesiell kode å følge. I dette  bryllupet var det ingen kleskode. Da blir det selvfølgelig et mer fargerikt bryllup og en mer variert stil.

Det er ikke alltid like enkelt å være kreativ når man er gutt. Ofte ser jeg at mange kjører den samme gamle stilen, men flere og flere, særlig gutter i 20-30 årene, merker jeg tør skille seg ut.

Det er ikke alltid så mye som skal til. En tøff skjorte litt utenom det vanlige, kan gjøre mye. De to guttene det er bilde av her, viser at de har turt å gå litt lengre. På bildene kan man se en rimelig dress fra dressmann og en dyr dress fra Moods of Norway. De har på hver sin måte klart å lage sin egen stil.

Ellers var det mange andre flotte gutter i bryllupet. En hadde fått skreddersydd dress i Thailand. Denne satt uttrolig pent på. Så husk, skal dere til Asia gutter, få gjerne med dere to skreddersydde dresser hjem, en klassisk og en som skiller seg litt ut.

Det var også en i en pen klassisk dress fra SAND, men her var det en som hadde gjort en bommert.  Han hadde glemt å klippe av SAND merke på jakkeermet. Greit at man vil vise at man har kjøpt en dyr dress, men gutter merket skal bort.

Her er noen viktige regler angående kleskode i bryllup:

• En bør respektere brudeparets ønsker så sant det er mulig.
• Den gylne regelen, er at en uansett aldri skal være finere, eller bære flottere dress, enn verken bruden eller brudgommen.
• Når det står Galla på innbydelsen, skal herrene bære kjole og hvitt eller uniform. Kvinnene skal matche dem med lang aftenkjole.
• Om dresskoden er Smoking/Black Tie i innbydelsen, skal herrene ha mørk dress. Dette åpner for mindre formelle klær, og her kan kvinnen velge mellom både lang og kort aftenkjole.
• Står det Dresskode Mørk dress i innbydelsen, åpner det for mindre formelle klær, og her kan kvinnen velge mellom både lang og kort aftenkjole, eller pene lange bukser med en vakker bluse.
• Enkelte ganger dropper brudeparet å oppgi kleskode i invitasjonen. Da er det viktig at damene ikke har på hvitt ettersom denne fargen er forbeholdt bruden. De skal heller ikke bære diadem, med mindre det er opplyst i innbydelsen at det er akseptert.
• For mennene gjelder regelen om at dersom brudgommen ikke bærer kjole og hvitt, så må heller ikke gjestene gjøre det. Det samme gjelder smoking. Smoking skal generelt ikke bæres før klokken 17.00, men det er opp til brudeparet og en selv om en skal følge regelen. I kirken anses det for god etikette at skuldrene til kvinnene er tildekket under vielsen, og at dype utringninger skjules.
• Dersom tiden tillater det, kan gjestene dra hjem og skifte mellom vielse og middag. Det gjelder spesielt om en er opptatt av normene rundt klokkeslettet en kan bære smoking, eller at man vil skifte fra eksempelvis bunad til aftenkjole
• Tidligere ble det regnet som feil å bruke fargen sort i bryllup, mens det i dag ofte er akseptabelt, hør med brudeparet.

Tilbake til bloggen

Til Motenorge.no

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.